П`ятниця, 17.05.2024, 08:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Стрічка новин від osvita.ua

Головна » Новини освіти України
« 1 2

Державна підсумкова атестація після четвертого класу цього року проходитиме лише з двох предметів, матиме виключно моніторинговий характер, а завдання ДПА для дітей укладатимуть самі вчителі. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки України «Про організоване завершення 2017/2018 н.р. та особливості проведення ДПА у закладах загальної середньої освіти».

Так, при переході до 5-го класу діти писатимуть ДПА у формі контрольних робіт з української мови(передбачає оцінювання результатів навчання одразу з української мови та читання) і математики. Попередні роки четвертокласники писали ДПА з трьох предметів, адже знання з української мови і читання перевірялися в межах двох різних контрольних робіт.

У листі також наголошується, що школи самостійно визначають терміни проведення державної підсумков ... Читати далі »

Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 339 | Додав: Wolodymyr | Дата: 07.02.2018

6 лютого в Україні розпочалась реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Реєстрація триватиме до 19 березня.

Для успішної реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Реєстраційну картку необхідно сформувати за допомогою спеціального онлайн-сервісу, що функціонує на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Учасник ЗНО може обрати не більше чотирьох навчальних предметів.

Випускники закладів загальної середньої освіти поточного року під час реєстрації мають зазначити, з яких обраних ними навчальних предметів результати зовнішнього незалежного оцінювання будуть зараховані як оцінки за ДПА.

Учні, слухачі або студенти закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які в поточному навча ... Читати далі »

Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 334 | Додав: Wolodymyr | Дата: 06.02.2018

Міністерством освіти і науки затверджений перелік підручників для 5 класу, що видаватимуться за кошти державного бюджету в 2018 році. Відповідний наказ підписаний міністром Лілією Гриневич.

До переліку включено 48 назв підручників для учнів 5-х класів, які у грудні минулого року, згідно з рішенням колегії відомства, отримали гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

Інституту модернізації змісту освіти доручено укласти відповідні договори про видання підручників.

При цьому, видавництва будуть зобов’язані безоплатно передати права на розміщення електронних примірників підручників для безоплатного використання користувачами мережі Інтернет строком на 5 років.

Джерело

Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 293 | Додав: Wolodymyr | Дата: 17.01.2018

Уряд затвердив план необхідних заходів, що мають бути здійснені до 2020 року для впровадження шкільної реформи. Відповідне розпорядження було ухвалено на засіданні КМУ.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, документ чітко визначає заходи до 2020 року, необхідні для старту Нової української школи.

«Йдеться про запуск нових державних стандартів, друк сучасних підручників, запровадження концептуальних засад нової системи підготовки та професійного зростання вчителів, створення нової структури школи», – наголосила міністр.

У Міносвіти зазначають, що усі передбачені планом заходи є необхідними, аби виконати вимоги реформи.

Зокрема, йдеться про створення 3-річної старшої профільної школи, оновлення змісту освіти на компетентнісній основі, підвищення ефективності освітнього процесу, забезпечення рівного доступу до якісної освіти всіх учнів, незалежно від їхнього соціального статусу, території проживання чи національної належності, та п ... Читати далі »

Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 289 | Додав: Wolodymyr | Дата: 13.12.2017

Наступного року вступники до коледжів і технікумів на базі 11-ти класів подаватимуть документи виключно в електронній формі. Це передбачено Умовами прийому для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2018 році, які затверджені наказом МОНта вже пройшли реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Таким вступникам потрібно буде створювати електронні кабінети в системі ЄДЕБО й через них подавати заяви, попередньо підвантаживши необхідні документи. Прийматимуться сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. З цих предметів приймаються лише сертифікати 2018-го.

Подавати заяви в паперовій формі зможут ... Читати далі »

Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 302 | Додав: Wolodymyr | Дата: 29.11.2017

Питання щодо запровадження шкільної форми в освітньому закладі регламентується статутом школи та правилами внутрішнього розпорядку. Про це повідомили у Міністерстві освіти у відповідь на звернення Громадської організації «Батьки SOS».

Разом з тим у відомстві зазначають, що законами України не встановлено обов'язкове запровадження шкільної форми у закладах загальної середньої освіти, а згідно із новим законом «Про освіту» держава гарантує академічну, організаційну, фінансову і кадрову автономію закладів освіти.

У Міносвіти також зазначили, що батьки школярів мають право долучатись до вирішення організаційних питань стосовно запровадження шкільної форми.

Джерело

Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 331 | Додав: Wolodymyr | Дата: 16.11.2017

1-10 11-16
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Нова українська школа
Погода
Стрічка новин від освітнього порталу ПедПРЕСА